четвртак, 12. август 2010.

Musaka od patlidžana


Lagano, ukusno letnje jelo i naravno brzo. Ubitačna letnja kombinacija.

250g spiralne testenine
2 srednja patlidžana
4-5 svežih paradajza
200 g trvdog sira
svež bosiljak, brašno za prženje

Obariti testeninu  a patlidžane oprati i neoguljene iseći na krugove pa na kockice i posoliti (ja ne ostavljam da stoji da bi se ocedila gorčina!). Kockice patlidžana uvaljati u brašno i propržiti na maslinovom ulju.
U vatrostalnu činiju malo nauljenu maslinovim uljem poređati testeninu pa patlidžane, posuti bosiljkom i naribati sir preko. Po potrebi staviti so. Preko poređati na kolutove isečen svež paradajz, opet bosiljak, rendani sir, zaliti maslinovim uljem i staviti u pećnicu dok se ne zapeče.






Нема коментара:

Постави коментар