среда, 1. август 2012.

Varivo od mladog povrća

Ovo je "jelo kašikom" od sezonskog povrća (šta uhvatiš u frizu) i kockica junećeg buta, kad već nisam znala šta skuvati za sutra, bolje reći podgrejati kad se vratim s posla..
Ja sam upotrebila mladu šargarepicu i peršun ali može se uzeti i druga kombinacija sa recimo brokolijem, karfiolom ili tikvicama.
Za varivo uzeti pakovanje 
junećeg mesa, oko 400 g iseckanog kao za gulaš na kockice
jednu glavicu mladog  luka ali uglavičenog
3 mlade šargarepe, 1 peršun mlad
300 g mladog krompira
ulje, so, biber, svež list peršuna
Za ovo varivo nisam koristila ama baš nikakvu zapršku niti dodatke tipa vegeta, pavlaka, paprika a jelo je bilo izuzetno ukusno i lagano.
Dakle, na maslinovom ulju izdinstati luk sečen na sitne kockice, dodati meso, malo ga zapeći pa doliti vode da se kuva. Kad proključa dodati so, biber i kuvati dok meso ne omekani (kod mene je bilo oko 1,5 sat). Zatim dodati mlade šargarepice i peršun isečene na krupnije komade i mlad krompir ceo ili na četvrt i kuvati još pola sata. Doliti vode ako je potrebno, popraviti ukus solju i eventualno biberom i kad isključite ringlu dodati sitno seckan list peršuna. Nek malo odstoji poklopljeno da se ukusi prožmu i onda možete jesti!


Нема коментара:

Постави коментар