петак, 6. јул 2012.

Brza letnja jela sa kobasicama ;)))

Pa, šta reći! Povremeno sam tu, čak i kad nisam kuvam gotovo svakodnevno jer volim, opušta me, smiruje živce, relaksira, inspiriše. A bogami mora nešto i da se jede : )))  Čak i na +40 C koliko je kod nas ovih dana. Sprema se sveže, sezonsko povrće i nešto brzo po mogućnosti.
Slede dva jela s kobasicama, jedno je mlada boranija, drugo črveni kupus. Jela su dosta jednostavna i lagana (izuzimajući kobasicu).


Boranija s kobasicama
potrebno je:
jedan struk mladog luka
dve mlade šargarepe
500 g zelene boranije
jedan svež paradajz
so, biber, ulje
Izdinstati mladi luk na malo ulja, dodati iseckane šargarepe onako na krupnije, zatim boraniju, doliti vode da se sve prekrije i staviti da prokuva. Kad prokuva posoliti, biberiti i kuvati dok se boranija ne skuva. Pred kraj kuvanja dodati svež isečen paradajz (na kriške), popraviti još malo ukus začinima. Ukoliko je potrebno dodati još malo vode tokom kuvanja.
Služiti s kobasicama i svežim hlebom.
 Drugo jelo je 

Crveni kupus s kobasicama.
potebno:
1 glavica luka
pola glavice crvenog kupusa
ulje, so, biber, kim
Izdinstati luk na ulju, dodati kim, sitno iseckan kupus, malo propržiti, dodati so, biber i vrlo malo vode da se ne lepi. Mešati često jedno 10 do 15 minita doki  kupus ne omekani i voda ne ispari. Služiti s kobasicama.
 



 


Нема коментара:

Постави коментар