среда, 15. септембар 2010.

Punjeni patlidžani

3 patlidžana srednje veličine
glavica luka
tvrdi sir oko 150 g
jedno jaje
vezica peršuna ili bosiljka
so, biber po potrebi
Preseći svaki patlidžan na pola i izdubiti ga. Sadržaj koji ste izdubili iseckajte na komadiće, kockice oko 2 cm. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckan luk, dodati kockice patlidžana, posoliti, biberiti i doliti malo vode te pirjati dok ne omekani. Skinuti s vatre, dodati sitno seckan peršun (ja nekad stavim bosiljak), sir isecakn na kockice veličine 1 cm i jaje. Sve promešati i time puniti barke od patlidžana. Poređati u pleh posut maslinovim uljem, preko posuti još malo ulja i sve zapeći u rerni dok ne porumeni.

Ovakav patlidžan je meni divan i mnogo lepši nego varijante punjene mlevenim mesom koje su nekako predvidljivog ukusa. Uz ovo služiti pire krompir i evo kompletnog obroka.

2 коментара: