4 jaja
2 dl šećera
2 dl šećera
2dl jogurta
4 dl brašna
4 dl brašna
1 dl ulja
limunova korica
pola praška za pecivo
u receptu za pleh ide 500 gr sezonskog voća (trešnje, višnje, ja sam koristila šljive i grožđe) a kako sam ja pravila u korpicama za mafins onda ide manje oko 8 većih šljiva za ovu masu testa
vanilin ili prah šećer
limunova korica
pola praška za pecivo
u receptu za pleh ide 500 gr sezonskog voća (trešnje, višnje, ja sam koristila šljive i grožđe) a kako sam ja pravila u korpicama za mafins onda ide manje oko 8 većih šljiva za ovu masu testa
vanilin ili prah šećer
Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dodati jogurt, brašno, prašak za pecivo, ulje i limunovu koricu. Sve lagano zamešati i sipati u pleh za mafinse. Odozgo staviti na svaku modlicu po pola šljive, malo posuti šećara ili po pet zrana grožđa pa u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni peći oko 20 minuta. Kada je pečeno korpice posuti vanilin ili prah šećerom.
Od ove mase dobije se 16 kolačića a na svaku modlu se stavi po pola šljive znaci 8 šljiva.
Нема коментара:
Постави коментар